love

love

Followers

Sunday, 17 February 2013

Asam pedas tenggiri dan puding kastard jagung berkuah

Salam,

Today, we spend time kat rumah.
After Subuh, kita semua sambung tidur lagi.
Papa memang sambung takleh bangun sampai pukul 1.
Semalam dia kuar for badminton at 12 n balik rumah dah almost Subuh, lepak with fren lagi kan .
Sah2 hari ni the whole day, takleh celik mata, sakit badan lagi.

But when kejutkan him at 1 n asked him to cook me asam pedas, dia bangun smilingly.
Tak mau senyum lagi memang nak kena la, dah kita kasi kuar lepak2 with fren, dah kita kasi can membuta sampai matahari dah menegak, lagi mau masam2 kaaa.


Today lunch, hb masak semua ni.


Bayam masak belacan, ikan tenggiri goreng

Tenggiri masak asam pedas yang mabelesss .

Lepas makan, terbaring anak beranak kat hall atas, melayan movie, dr satu movie ke satu movie.
Pastu budak2 ni jenis makan tak berenti kan , so ibu  kena la pk buat sumting.
Turun ke dapur godek la puding kastard berkuah yang selalu buat tu.
Tapi tengah2 godek papa turun n tanya kenapa tak buh jagung krim dalam tu.
Dia suka kalau ada jagung kat dalam tu.
Elok cek dalam pantri, ada stok jagung tu, sumbattt






Belum sempat sejuk kot, dah kena bedal.

Malam Pak Lang telefon katanya otw nak ke rumah kita sebab dia ada urusan nak ke LCCT esok..sending her indon worker balik cuti.

Pukul 11 dia reach kat area rumah kita, terus ajak makan kat mamak depan rumah jer


Nadira n her lamb chop


happy Maklang , duk cerita apa ntah,...ehehehe

pastu kita balik rumah, semua pengsan.
Aniq jer still berjaga melayan movie with Nadira n papa.
Ibu masuk bilik, amik nb, layan BW blog kawan2.

Now ibu kena sleep dah sebab early tomorrow morning nak kena teman Pak Lang ke LCCT at 7 am.
Plan jugak esok after that nak ke pasar tani kat Shah Alam.
We'll see laaa how 



No comments:

Post a Comment