love

love

Followers

Thursday, 16 February 2012

tiring week...!

Salam,

Minggu ni aku rasa tak berdaya
Mental aku penat, sebab silap sendiri, dr hari Ahad lagi, aku mengeluh kat diri sendiri, set kat mind,this week will be a tiring week since we'll work for 5 days..straight tuuu.. not like few week yang lepas, penuh dengan cuti macam2..so bila mental dah tak sihat..bawak la ke badan kan .

Badan pulak memang tak sihat sebab this week cik P datang..after 2 bulan waiting, finally bertandang jugak..gila aku menjerit happy tau bila dia datang hahahaha....
So bila cik P yang dah dua bulan tak kunjung tiba, sekali dia datang, aku rasa cam nak pengsan, menahan sakit segala badan, sengal2..sakit kepala...

Bila cik P datang, ive to stop all the supplement n jamu yang aku amik...terasa laaa berat badan aku nak bangun pepagi...

Anak2 tak sihat..batuk2 n selsema..especially Ica..kalau batuk jer..muntah..batuk sket muntah..tekanan aku...

Pepagi semalam, aku bangun lewat..sebab sakit sangat badan, maybe sebab malamnya kul 2 lum tidur lagi..settlekan kain baju..tak sempat nak settle , aku dah tidur kul 2..so nak bangun pepagi , Tuhan jer la tau...penat sangat aku rasa..

Hb bangun tengok aku lesu gila..then dia kata, biar dia jer masak lauk..minta tolong aku masak nasi jer..pas aku masak nasi, aku pi jemur kain yang basuh malamnya...
Pehtu nampak plak rumah aku yang dah cam tong sampah, capai penyapu, sapu sampah sket...



Settle semua2, sekali masa suapkan Ica makan ubat before hantar umah babysitter, dia muntah plak...aku masa tu dah nak penggsan keletihan ...terpaksa laa mandikan terus dorang berdua...

Hb nampak aku duk mengelap muntah budak2...then dia tanya aku..

"R u sure u tak nak maid dear...?"

I cannt even answer at that moment, cuma rasa nak nangis jer.

Semalam tak g sekali ngan hb sebab aku meeting kat cyber, lucky sebab leh masuk lambat

Pas hb g kerja, aku mandikan bebudak, then aku plak siap2...kul 8.30 aku angkt dorang, straight away g opis.


Sebelum tu ada buat nasi goreng, lebih buat bekalan si Aniq, aku buh dalam bakul twin..kekonon nak masukkan dalam handbag aku bila masuk kereta, tapi terlupa..so jadi rezeki twin laaa kat umah babysitter..tak kisah, tak terbuang...yang kisahnya, aku meeting kul 9, sampai pun ngam2 kul 9..dr subuh satu hapa pun lum jamah, gila lapar okay...meeting plak provide refreshment kul 11 pagi..merana makcik...

Itu kisah semalam ,kisah hari ni plak..,.kul 9.30 baru sampai opis, sebab lepas siap2kan bebudak pepagi, siap masak, jemur kain segala, aku leh tertidur..huhuhu, hb pun sama, sebab semalam dia kerja sampai malam kat opis..memang plan nak EL dah memula, tapi pk2, aku nak cuti banyak lagi nanti..so g la jugak kijer...

now banyakkk kerja, but cant focus, aku kena lelapkan mata sekejap, then i hope to wake up n start my work with fresh mind...

kena balik lambat la aku hari ni..huhuhuhuhu




2 comments:

  1. kerja dan menjadi suri rumah adalah sangat memenatkan...kan..

    ReplyDelete