love

love

Followers

Tuesday, 7 January 2014

Organizing: Inside my handbag

Salam,

Due to some reason, i tak boleh sambung kisah organizing my wardrobe this week.
In sha Allah, next week, i habiskan cerita dalam my wardrobe tu yer.

Since takder citer tu, i ganti with another story of organizing.
Jom share what i have inside my handbag.

I memang  suka pakai handbag yang besar.
Since badan ni tak kecik comel kan , kalau pakai handbag kecik, nanti comel sanagt handbag tu tak padan tuan huhuhu.
Bila pakai handbag besar, kita campak everything inside dan mula laaaa masalah bila nak cari satu2 barang.
Kena plak, papa, Aniq and kembar pun suka campak everything inside my handbag.

My solution , i use handbag organizer...susun everything dalam tu , baru letak dalam handbag.


This is how my handbag organizer look like.


Ini rupa dalam nya.


Ada wet tissue, penting especially bila i keluar dengan kids...

Beg kecik comel ada gajah tu untuk coin.

Then another beg .
dalam ada document2 penting yang i selalu jugak guna.
Kalau tak guna , beg ni i simpan kat rumah, cuma this few month banyak aktiviti melibatkan bank2 ni, i duk usung la dalam handbag ni.



Then selain tu, ada purse..well..confirm laaa ni kan , dalam ni i letak my IC, kad2 bank, duit.
Biasa laaa ni, standard apa yang ada dalam purse2 korang jugak


Dan kebetulan terselit pulak milo oat ni...kawan i bagi..setakat ni tak minum lagi, rasanya sampai expired la ni kot hehehe

Settle dalam, kat poket pulak .
Poket depan ni ada Ephyra...yeap,i brought my Ephyra everywhere i go sebab i selalunya consume this thing waktu pagi before ambik makanan lain .

Another pocket, sebelah Ephyra is my samll, handy dandy notebook...i catat important notes, what to pay , apa2 laaa yang penting..maklum laaa kita takder ipad, or tipon canggih2.

Bahagian belakang ada 3 pocket.



I letak lipstick yang dah bertahun2 beli...tak habis2 sebab tak pakai2 hahaha..ada pen jugak kat sebelah tu.

Dalam poket berzip, i letak pad...for emergency case.

Another pocket i letak doc2 penting , cam yang ada skang ni balance AEON voucher yang i menang hari tu.
Itu jer laaa benda yang i usung.
Bila keluar with kids, dalam handbag, sebelah organizer selalunya ada barang2 dorang.
2 keping pampers and 2 helai baju persalinan...penuhhh la handbag i tu.

Bila i nak tukar another handbag, tarik keluar this organizer, transfer jer ke new handbag...senang kan ...?




12 comments:

  1. assalam. bagus idea ni. nice pulak organizer tu ;)

    ReplyDelete
  2. salam sis ida!!!rindu tau nak sembang2 :)

    hahaha...beg kita mak2 budak memang macam tulah ceritanya.officemate gelarkan handbag kak lea watson bergerak ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..muncul pun kak Lea yer lepas lama hilang...
      betul la..dah jadi mak2 kan huhuhu

      Delete
  3. salam...hand beg orginizer 2 beli kat mana ekkk??? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. i tak beli, dapat hadiah beli ephyra

      Delete
  4. sungguh kemas dan tersusun! :)

    ReplyDelete
  5. mana beli eh beg tu...since saya ni suka tukar2 hand bag..pakai organizer bag macam ni agak membantu saya nanti... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang membantu snagat2.
      I didnt buy it Aty, dapat hadiah masa beli Ephyra..but heard from someone that u can have it somewhere kat GM Klang kot...

      Delete