love

love

Followers

Monday, 27 January 2014

Deko: Makeover familly hall

Salam,

Ingat tak space ni.

I ada share kat sini .
Ini lah our family hall.
Very small space that we use to spend our family moment, layan movie malam minggu..berbaring , bergolek and bergurau dengan kids.

Space yang twin selalu guna utk having their 'upin ipin' time.

Also a space yang Aniq guna utk rehat kejap bila penat main game...bukan penat belajar yer hehehe.

limited space , tapi cukup utk kami lima beranak bergolek gelantang kat sini.

Recently, i buat sedikit make over to this space,since both my twin now asking for  their own space menconteng, melukis.
Selalunya dia guna coffee table , bawak their small stool ikea tu, then duduk situ, melukis.

Start from bawak naik their toy rack tu ke atas...but still tak function as their 'play space'...


Still kena meniarap kat lantai kan 



So,i pun terpaksa laaa angkut bangku ottoman kat depan TV tu ke bilik , letak tempat asal nya dalam master bedroom ,and replaced it with this Ikea activity desk budak2 ni.
Meja ni i beli masa Aniq umur setahun kot..dah berzaman...i kept in the store.
Kejap pakai, kejap simpan, kejap pakai, simpan ...now ni dah pakai balik, not sure for how long, but utk sementara ni , just let this table duduk sini.

Susun buku dan alatulis dorang...(alatulis la sangat)







Since meja ni kat sini, the limited space that we had in our family hall ni makin bertambah tanbah sempit la...but i kena mengalah and fikirkan their space jugak since kat bawah, dia asyik kena marah jer bi;a heret mainan kat sofa la, atas coffe table, atas dining table..kesian dorang tak tahu mana nak ber'inspirasi,

Since they dont have their own room as bilik main/bilik belajar sebab bilik dorang dah jadi more to guest room, so, i had to sacrifice this space to them.
They really enjoyed this space...atas meja tu la depa gelek playdoh, jadikan table tennis, jadikan meja tulis and all.
For that, i tak rasa menyesal menyempitkan this family hall.








3 comments:

  1. Untuk anak kan, mama sggup :) hehhehe...

    ReplyDelete
  2. Salam ukhwah, saya follow sini ;)

    ReplyDelete
  3. wahh giat beraktiviti si kembar..=)

    ReplyDelete