love

love

Followers

Thursday, 27 November 2014

Finally...!

Salam,

Entry ni dah 2 minggu ditulis tapi tak dapat dipost as im struggling to put some pic within the entry..but sampai today i didnt manage to do so, and decided to just post this entry without pic ...
As for today my house dah 60% siap dideco and In sha Allah,i will share with all later..



Holaaaa...!
Im back with smile and u guys surely dah boleh guess why...
Yeap,finally semua barang2 rumah yang dinantikan telah tiba dengan dua buah lori ...lori 5 dan 3 tan...so u guys dah boleh tau kan , berapa banyak barang that we have...
And kalau nak dikirakan nak angkut licin habis botak...we need another 1 tan punya lori but we decided nak tinggalkan jer barang2 tu.
So the moving process...as usual, memang semua tau la kan , mana2 pun proses pindah memang sangat scary and triring.
But Alhamdulillah, as the 'best auntie' (hahaha, award sendiri)..im so lucky to be assisted by two of my niece, Awa and k Yong.

I balik KL Jumaat pukul 12 tengahari with twins.
 Pukul 4 i reached home and papa dah ada kat rumah.
Thought that dia tengah berkemas rupanya tengah melayan movies.
Petang tu jugak, kak Yong sampai and kita cuma pack sket2 jer.
memang 40% barang2 penting dalam rumah tu dah dipack oleh papa and Awa during weekday after work..so senang skit kerja.
The next day , saturday Awa pulak datang, then kitorang sambung kerja mempacking.

Malam mama and atuk datang and kidnap my twin hehehe.
The next day on Sunday, as early as 7am, dua buah lori tu dah tiba.
Siap semua hangkut masuk lori at 11 and dorang gerak terus ke Kuantan.

Kitorang stay utk clean up apa yang tinggal.
Actually memang masih banyak lagi barang as papa still kena stay there for few month or maybe a year.
Kita gerak at 2pm and lori call pukul 4 bgatu dorang dah sampai.
So nak tunggu kitorang yang baru halfway nanti lambat, so they punggah ke dalam rumah and my staff kat kedai pass them the payment.

Bila kita semua sampai pukul 5, macam nak tercabut jantung tengok they just 'humban' everything in the house.
Pakkal laaa staff yang bayarkan duit , kalau tak memang haru kena haruk dengan i.

Sambung nanti peeps...!







2 comments:

  1. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
    Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete